Trimite e-mail | Printeaza
Social
20.07.2017

Legea cu privire la tichetele de masă, adoptată în lectură finală

Legea cu privire la tichetele de masă, adoptată în lectură finală

A fost adoptată instituirea unui mecanism suplimentar de  protecție socială a salariaților prin oferirea tichetelor de masă. Parlamentul a votat, în ședința de astăzi,  inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu privire la tichetele de masă.
 
Documentul prevede că tichetele de masă sunt destinate doar pentru a fi folosite în cantine, cafenele, restaurante sau pentru procurarea produselor alimentare în unitățile  comerciale și de alimentație publică. Este interzis schimbul tichetelor de masă contra bani sau diminuarea salariului. Totodată, suma va fi un supliment la salariul de bază, iar valoarea acestora urmează a fi indexată anual, în funcție de inflație.
 
Potrivit autorului,  inițiativa vizează inclusiv luptă împotriva salariilor în plic și a evaziunii fiscale, iar astfel de sisteme funcționează din 1954 în foarte multe țări europene, inclusiv Italia, Franța, Cehia, Ungaria, România etc.
 
La 7 iulie 2017, Parlamentul a aprobat acest proiect, în prima lectură, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus