Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.07.2017

Un autobuz cu cetăţeni ai Republicii Moldova a fost implicat într-un accident rutier în Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a autosesizat pe marginea accidentului rutier produs în or. Cernăuţi, Ucraina, în seara zilei de 17 iulie,  în care un autobuz de pasageri „Neoplan”, cu numere de înregistrare moldoveneşti, de pe ruta Aachen (Germania) – Chişinău, s-a tamponat frontal cu un microbuz „Sprinter”, ieşit pe contrasens.

Potrivit informațiilor de ultimă oră recepționate de la autoritățile ucrainene de către Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, în autobuz se aflau 56 pasageri, cetăţeni ai Republicii Moldova.

Urmare a accidentului, trei pasageri care se aflau în autobuz au suferit diverse traume şi leziuni corporale şi au fost transportaţi la spitalul din Cernăuți pentru ajutor medical şi investigaţii necesare. Viaţa acestora se află în afara oricărui pericol. Pentru ceilalţi 53 de pasageri a fost organizat transportul către Republica Moldova.

În acelaşi timp, şoferul  microbuzului „Sprinter”, cetăţean ucrainean, a decedat în urma accidentului rutier.

Ambasada Republicii Moldova la Kiev este în contact cu autoritățile ucrainene.  De asemenea, Ministerul a activat celula de criză care are drept scop coordonarea tuturor acţiunilor privind acordarea asistenței cetățenilor moldoveni în astfel de cazuri.

Pentru mai multe detalii rudele pot apela: +380683842016 – numărul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Kiev sau +37322 788722 – numărul de urgenţă al Celulei de Criză a MAEIE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus