Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-07-13/zona-antreprenoriatului-liber-parcul-de-productzie-valkanesh-va-fi-extinsa-49673.html
Data: Jul 13, 2017 (23:55)

Zona Antreprenoriatului Liber - Parcul de Producţie "Valkaneş" va fi extinsă

Activitatea Zonei Antreprenoriatului Liber - Parcul de Producţie „Valkaneş” va fi extinsă prin crearea a două subzone noi în municipiul Comrat și orașul Ceadâr-Lunga. Parlamentul a votat, în ședința plenară de astăzi, modificări în acest sens, în lectură finală.

La iniţiativa autorităţilor locale din UTA Găgăuzia, în componenţa zonei libere urmează a fi incluse două terenuri care, în prezent, nu sunt utilizate, dar sunt atractive pentru investitori. Este vorba despre 50,3 ha de teren din municipiul Comrat și de circa 41,96 ha în orașul Ceadâr-Lunga.

Ambele loturi de teren sunt situate în zonă industrială și sunt conectate la infrastructura industrială principală. În cazul includerii teritoriilor în componenţa zonei libere, există deja câţiva potenţiali investitori care și-au manifestat dorința de a dezvolta proiecte.

Anterior, Președintele Parlamentului Andrian Candu a discutat această inițiativă cu deputații Adunării Populare a Găgăuziei și dat curs acestei propuneri.

Zona Antreprenoriatului Liber - Parcul de Producţie "Valkaneş" a fost înființată în anul 1998, pe teritoriul subordonat Primăriei oraşului Vulcăneşti, pe un termen de 37 de ani, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.