Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-07-13/indemniza-ia-de-maternitate-va-fi-acordata-so-iei-aflata-la-intre-inerea-so-ului-asigurat-49674.html
Data: Jul 13, 2017 (23:59)

Indemnizația de maternitate va fi acordată soției aflată la întreținerea soțului asigurat

Soția care nu este angajată în câmpul muncii și se află la întreținerea soțului asigurat va putea primi indemnizație de maternitate. Parlamentul a votat modificarea, în cadrul ședinței plenare de astăzi, cu votul a 83 de deputați.

Dacă la data acordării concediului de maternitate soția nu este angajată în câmpul muncii, iar soțul este angajat, aceasta va primi concediu de maternitate la locul de muncă al soțului. Faptul că nu este angajată și nu realizează venit asigurat va fi confirmat prin carnetul de muncă sau prin declarația scrisă pe proprie răspundere că nu este persoană asigurată.

Potrivit autorilor, prin această normă va fi stabilit un raport de proporționalitate și echitate între toate categoriile beneficiare de indemnizație de maternitate.

Indemnizaţia de maternitate se acordă integral la a 30-a săptămână de sarcină, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice. Cuantumul lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 100% din salariu, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.