Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.07.2017

Andrian Candu încurajează societatea civilă să contribuie la elaborarea unui cadru legal pentru reglementarea activității organizațiilor necomerciale

Andrian Candu încurajează societatea civilă și experții să contribuie la elaborarea unui nou cadru legal pentru reglementarea activității organizațiilor necomerciale. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului astăzi în timpul ședinței plenare a Legislativului.

”Mai este mult de lucru asupra acestui proiect, care, deocamdată, nu este un proiect de lege. Pe lângă toată expertiza națională, proiectul are nevoie și de expertiză internațională din partea Consiliului Europei. Acest proiect nu va fi votat nici de Guvern și nici de Parlament până nu va fi avizul Consiliului Europei”, a precizat Andrian Candu

Președintele Parlamentului i-a invitat pe reprezentanții societății civile, experți și reprezentanți ai autorităților să participe la dezbaterile publice organizate de către Ministerul Justiției și să contribuie cu propuneri pentru a îmbunătăți proiectul.

Grupul de lucru a fost creat la inițiativa ONG-urilor, în luna martie 2016 și urmează să elaboreze un cadru legislativ care să înlocuiască Legea cu privire la asociațiile obștești și legea cu privire la fundații, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus