Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.07.2017

Lilian Darii l-a primit pe ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong

Astăzi, 5 iulie, viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Lilian Darii, l-a primit pe ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong.

Viceministrul Lilian Darii a menţionat, în contextul celebrării aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, despre deschiderea autorităţilor de la Chişinău pentru desfăşurarea vizitelor de nivel înalt, precum şi disponibilitatea pentru realizarea consultărilor politice pe linia ministerelor de externe.

Ambasadorul Zhang Yinghong a salutat noile modificări care vizează cadrul consular de cooperare, prin care cetăţenii chinezi, care deţin un permis de şedere sau o viză al unui stat membru al UE, cu excepţia celei de tranzit, vor putea călători fără vize pe teritoriul Republicii Moldova. Oficialii au remarcat că această modificare va promova ţara noastră în rândurile potenţialilor investitori chinezi.

Potrivit MAEIE, cei doi oficiali au evocat necesitatea diversificării cooperării în plan sectorial, în diverse domenii: economic, investiții, cercetare, turism, educație și altele. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus