Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.07.2017

ODIMM a semnat contractele de achiziție a serviciilor de instruire în cadrul Proiectului „Business Academy for Woman”

ODIMM a semnat contractele de achiziție a serviciilor de instruire în cadrul Proiectului „Business Academy for Woman”

Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a semnat astăzi, 4 iulie 2017, contracte de achiziție cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Asociația Obștească „Asociația pentru Promovarea Antreprenoriatului” pentru prestarea serviciilor de instruire antreprenorială femeilor de afaceri din Republica Moldova. Cursurile vor fi organizate în cadrul Proiectului „Business Academy for Woman” (BAW).

Cele peste 300 de femei antreprenoare care au fost selectate pentru componenta de instruire a Proiectului BAW au fost împărțite pe criterii geografice în 6 loturi, inclusiv UTA Găgăuzia și raioanele de est ale Republicii Moldova. Ulterior, urmează contractarea unei organizații de suport pentru desfășurarea cursurilor de instruire în regiunea transnistreană.

Organizațiile de suport, selectate în urma unei achiziții publice desfășurate de ODIMM, vor contribui la promovarea dezvoltării spiritului antreprenorial în rândul femeilor din  Republica Moldova. Instruirea se va desfășura pe module și va acoperi materii în domeniile marketingului contemporan, managementului și relațiilor economice internaționale. Durata unui curs de instruire este de 6 zile a câte 8 ore academice pe zi.

Proiectului „Business Academy for Woman” urmărește promovarea abilităților economice și sociale a femeilor, inclusiv și a celor din regiunile rurale, prin reducerea inegalității de gen și sporirea accesului acestora la resurse financiare, servicii, tehnologii inovaționale și oportunități de dezvoltare. În cadrul proiectului vor fi antrenate circa 300 de femei antreprenori, care vor fi instruite cum să-și eficientizeze modelul de business şi să își orienteze companiile pe care le gestionează către export. La finele instruirii, vor fi selectate 10 femei antreprenori  care vor beneficia de granturi a câte 6 mii euro pentru implementarea  proiectelor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus