Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.07.2017

O nouă rundă de dezbateri publice asupra proiectului de modificare a sistemului electoral, conform recomandărilor Comisiei de la Veneția

O nouă rundă de dezbateri publice pe platformă parlamentară asupra proiectului de modificare a sistemului electoral va fi organizată miercuri, 5 iulie, ora 16.00. Inițiativa de a continua seria de dezbateri, începută în aprilie curent la acest subiect, aparține Președintelui Parlamentului Andrian Candu.

La dezbaterile în format lărgit au fost invitați reprezentanți ai societății civile, mediului academic, partidelor extraparlamentare, experți și juriști.

Vor fi discutate punctual recomandările Comisiei de la Veneția și a OSCE pe marginea proiectului de lege privind modificarea sistemului electoral. Comisia juridică, numiri și imunități va colecta, analiza și sintetiza toate propunerile venite din partea societății civile și a partidelor parlamentare și extraparlamentare pentru a îmbunătăți proiectul de lege, conform recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Anterior, Parlamentul a votat în prima lectură două proiecte de lege privind schimbarea sistemului electoral, unul se referă la introducerea sistemului mixt și altul la introducerea sistemului uninominal de vot. Cele două proiecte au fost comasate și transmise pentru avizare Comisiei de la Veneția. Pentru lectura a doua, ca bază, Parlamentul a luat proiectul care stipulează introducerea votului mixt, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus