Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.06.2017

Raportul Curții de Conturi, audiat la Comisia economie, buget și finanțe

Comisia economie, buget și finanțe a audiat, în ședința de astăzi, raportul de activitate și cel privind executarea bugetului Curții de Conturi a Republicii Moldova pe anul 2016. Activitatea face parte din exercițiul de control parlamentar asupra autorităților publice. Ulterior, rapoartele vor fi audiate în plenul Parlamentului.
 
În raportul prezentat, membrul Curții de Conturi, Tamara Andrușca a menționat că în anul 2016 a fost implementat un nou proces de planificare a activităților, a fost aleasă noua componență a Curții de Conturi, precum și revăzut planul de dezvoltare strategică pentru anii 2016-2020.
 
”Pe parcursul anului, Plenul Curții de Conturi s-a întrunit în 45 de ședințe, dintre care 28 de examinare a rezultatelor misiunilor de audit, 10 – de examinare și aprobare a actelor normative și 7 – de ordin general. În această perioadă, în adresa Curții de Conturi au parvenit și au fost examinate 80 de petiții și 930 de scrisori. Din cele 38 de rapoarte de audit aprobate, 21 – au fost de conformitate, 12 - de performanță și 5 – financiare”, a spus raportorul.
 
La finele misiunilor de audit, în baza probelor acumulate au fost formulate 26 de concluzii referitor la conformitatea gestionării fondurilor publice, inclusiv a patrimoniului public, precum și la respectarea criteriilor de performanță, fiind exprimate 16 opinii asupra situațiilor financiare/de conformitate.
 
Curtea de Conturi este autoritatea publică a Republicii Moldova care exercită controlul asupra formării, administrării şi întrebuințării resurselor financiare publice şi administrării patrimoniului public, prin realizarea auditului extern în sectorul public, confirmând adeziunea la standardele internaționale privind cele mai bune practici în domeniul auditului public extern. Plenul Curții de Conturi este compus din  8 membri, inclusiv președinte și vicepreședinte, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus