Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.06.2017

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Reprezentanta Permanentă PNUD în Moldova

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Reprezentanta Permanentă PNUD în Moldova

Finalizarea lucrului asupra noii pagini web a Parlamentului a fost discutată la întrevederea de astăzi a președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Dafina Gercheva, Coordonatoare Rezidentă a ONU și Reprezentantă Permanentă PNUD în Republica Moldova.

Dafina Gercheva a solicitat teste adiționale de performanță pentru noua pagină web a Parlamentului, elaborată cu suportul PNUD Moldova. Asta după ce ultimele testări ale site-ului au demonstrat că produsul nu corespunde criteriilor de calitate stipulați în caietul de sarcini al proiectului.

La rândul său, Andrian Candu a amintit că, potrivit recomandărilor experților independenți angajați pentru acest proiect, pagina web în formula prezentată nu poate fi lansată la această oră.

Părțile au discutat mai multe soluții pentru situația creată. În urma consultărilor, s-a decis ca să fie contractată expertiză suplimentară pentru analiza și compararea cerințelor tehnice formulate de Parlament versus capacitatea paginii web elaborate. De asemenea, s-a stabilit că într-un termen restrâns urmează să fie prezentate soluții pentru lansarea unei pagini web funcționale a Legislativului
.
Menționăm că actualul site a fost elaborat în anul 2009 și nu corespunde standardelor incluzive, de transparență și cooperare cu societatea, adoptate de Parlament. La finele anului 2014, PNUD Moldova a selectat prima companie care urma să creeze o nouă pagină web, pentru asigurarea unui acces mai bun pentru public la informațiile despre activitatea Parlamentului, inclusiv procesul legislativ și de control. Ulterior, a fost contractată o altă companie care urma să definitiveze proiectul până în mai curent, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus