Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-06-26/o-mare-banca-italiana-a-cumparat-b-c-eximbank-din-republica-moldova-49394.html
Data: Jun 26, 2017 (22:44)

O mare bancă italiană a cumpărat B.C. „Eximbank” din Republica Moldova

Intesa Sanpaolo, una dintre cele mai mari bănci din Italia, a devenit acționarul majoritar al B.C. „EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A. din Republica Moldova, precizează BNM în comunicat difuzat astăzi.

Intesa Sanpaolo, cu autorizarea unanimă a Consiliului de Administraţie, a semnat pe 26 iunie 2017 contractul de achiziţionare a unor active şi pasive aparținând Veneto Banca, inclusiv băncile acestui grup din Republica Moldova, Croația și Albania.

Intesa Sanpaolo este una dintre cele mai mari bănci din zona euro cu o capitalizare de peste 45 de miliarde euro. În Italia, Intesa Sanpaolo are peste 11,1 milioane de clienți și o cotă de piață de 12%. Peste hotarele Italiei, Intesa Sanpaolo a dezvoltat o prezență puternică în țările Europei Centrale și de Est, inclusiv România, precum și în Africa de Nord și Orientul Mijlociu, în care deservește peste 7,7 milioane de clienți.

Clienţii B.C. „EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A. din Republica Moldova nu suportă nicio consecinţă în rezultatul acestui transfer: oficiile şi subdiviziunile băncii vor fi deschise în mod obişnuit şi pe deplin funcţionale, toate operaţiunile bancare vor putea fi efectuate fără modificări, însă sub responsabilitatea noului acționar - Intesa Sanpaolo.