Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.06.2017

La Strasbourg, a avut loc astăzi vernisarea expoziției dedicate Zilei Naționale a Portului Popular al Republicii Moldova

La Strasbourg, a avut loc astăzi vernisarea expoziției dedicate Zilei Naționale a Portului Popular al Republicii Moldova

La eveniment au participat Prim-ministrul Pavel Filip, Ministrul Culturii, Monica Babuc, oficiali europeni și moldoveni. Premierul a remarcat faptul că Ziua Portului Popular, sărbătorită pentru al doilea an în mod oficial, este un moment de redescoperire a patrimoniului cultural al Republicii Moldova și de întoarcere la rădăcini: „Anume în astfel de momente înțelegem mai profund cine suntem și de unde venim, ne conectăm la moştenirea noastră și apreciem mai bine bogăția spirituală a acestor locuri”.
 
Totodată, Șeful Executivului a apreciat că portul popular este un element foarte drag al tradițiilor moldovenești, care reprezintă identitatea Republicii Moldova, exprimă creativitatea națională și dragostea de frumos.
 
În această ordine de idei, Pavel Filip și-a exprimat tot respectul și a mulțumit celor care păstrează tradițiile și care realizează în continuare costume populare, printre care și talentatul meșter popular Maria Cristea, ale cărei costume au fost prezentate la expoziție.
 
La rândul său, Ministrul Culturii, Monica Babuc, a spus că Ziua Portului Popular demonstrează diversitatea multiculturală a Republicii Moldova și contribuie la consolidarea societății noastre.
 
Expoziţia portului popular al Republicii Moldova la Strasbourg se va desfăşura în perioada 26-30 iunie. În cadrul acesteia sunt expuse 22 de fotografii care reprezintă portul popular din colecția Muzeului National de Etnografie şi Istorie Naturală, precum și 5 costume naționale și 6 ii de la Casa Cristea, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus