Trimite e-mail | Printeaza
IT
23.06.2017

Specialiștii IT vor beneficia de proceduri simplificate de obținere a dreptului de ședere pe teritoriul Republicii Moldova

Specialiștii IT vor beneficia de proceduri simplificate de obținere a dreptului de ședere pe teritoriul Republicii Moldova

Proiectul înaintat de președintele Parlamentului Andrian Candu a fost votat astăzi în lectură finală. Specialiștii IT vor putea activa fără permis de ședere temporar. Modificarea legii privind regimul străinilor este parte a pachetului pentru sporirea competitivității industriei IT și vine să creeze un mediu atractiv anume pentru dezvoltarea IT.

Proiectul prevede un șir de facilități de aflare pe teritoriul țării a persoanelor cu funcție de conducere, investitorilor și specialiștilor de înaltă calificare din parcurile pentru tehnologia informației.

În Republica Moldova, sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în revine o cotă de circa 8% din PIB însă industia tehnologiei informației are o cotă infimă de circa 0,82% din PIB astfel obiectivul inițiativei este de a valorifica potențialul Republicii Moldova în domeniul IT prin atragerea investițiilor în acest domeniu, precum și a forței de muncă înalt calificate, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus