Trimite e-mail | Printeaza
Social
23.06.2017

Pavel Filip solicită intensificarea controalelor privind siguranţa alimentelor

Pavel Filip solicită intensificarea controalelor privind siguranţa alimentelor

În debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, Premierul s-a referit la problema calității alimentelor comercializate în magazinele din țară, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
Pavel Filip a menționat precedentele de vânzare a produselor cu termen de valabilitate expirat, subliniind că unii cetățeni, printre care și jurnaliști, sunt agresați de proprietarii de magazine la identificarea unor astfel de cazuri. În context, Premierul a accentuat că asigurarea intereselor consumatorilor în ceea ce vizează siguranța și calitatea alimentelor este o prioritate a Executivului, iar Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) este autoritatea responsabilă pentru monitorizarea situației în acest domeniu.
 
Cu referire la cele menționate, Prim-ministrul a făcut un apel către ANSA, solicitând demararea unor controale în magazinele alimentare, dar și în taberele de odihnă pentru copii. Controalele urmează a fi efectuate pe parcursul unei luni, în scopul identificării încălcărilor comise la comercializarea alimentelor și evitarea riscurilor pentru sănătatea cetățenilor.
 
„O să va rog să efectuați aceste controale, sa ne informați care sunt rezultatele și să luăm măsuri cu cei care încearcă să creeze aceste probleme. Acum cunoaștem cu exactitate că dacă se mai întâmplă astfel de situații, instituția responsabilă va fi ANSA”, a declarat Premierul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus