Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.06.2017

MIEPO va ajuta companiile din raionul Taraclia să acceseze noi piețe de desfacere

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a invitat companiile din raionul Taraclia să beneficieze de suportul instituției în ceea ce privește identificarea partenerilor de afaceri și a investitorilor străini, ieșirea la export și promovarea pe piețele externe. Apelul a fost făcut de vicedirectorul MIEPO, Iulia Petuhov în cadrul Săptămânii de afaceri din Găgăuzia, organizat astăzi în or. Taraclia.

La forum s-au adunat circa 130 de antreprenori, reprezentanți ai proiectelor internaționale din Moldova, autorități publice centrale și locale, consilieri economici din cadrul misiunilor diplomatice.

Reprezentantul MIEPO a făcut o prezentare a principalelor instrumente de susținere a mediului de afaceri acordate de echipa organizației, printre care finanțarea participării antreprenorilor la târgurile și expozițiile internaționale, organizarea forumurilor investiționale și a misiunilor de afaceri, a evenimentelor B2B, elaborarea studiilor de piață ș.a.

Vicedirectorul MIEPO a mai menționat că pentru anul curent MIEPO va finanța participarea companiilor moldovenești la circa 40 de expoziții și târguri internaționale dedicate atragerii investițiilor străine și promovării exporturilor, la 20 de foruri investiționale organizate în țară și circa 10 peste hotare, precum și realizarea Catalogului proiectelor investiționale, care va fi distribuit la diferite evenimente de afaceri în țară și peste hotare.

În context, Iulia Petuhov a invitat producătorii agricoli din Taraclia să se înscrie pentru participare la Expoziția Internațională Food Products & Technogies (Produse alimentare și tehnologii), care va avea loc în perioada 7-10 septembrie 2017, în Istanbul, Turcia. Experții MIEPO vor oferi tuturor solicitanților informații și consultanță despre oportunitățile de afaceri prilejuite de acest eveniment.

Forumul a inclus mai multe sesiuni, la care a fost abordată dinamica dezvoltării în ultimii ani a economiei locale din Taraclia. În special, speakerii s-au referit la situația din sectorul agro-alimentar, industrie și sfera serviciilor, infrastructura de dezvoltare a afacerilor pe platforma parcurilor industriale și a incubatoarelor de afaceri. De asemenea, reprezentanții instituțiilor finanțatoare s-au referit la programele de suport dedicate întreprinderilor și asociațiilor agricole, subvențiile planificate pentru anul curent.

La final, antreprenorii și autoritățile locale au semnat un Acord de creare până la finele lunii august 2017 a Asociației de dezvoltare a businessului în raionul Taraclia.

Evenimentul s-a desfășurat cu suportul proiectului european de dezvoltare al UTA Găgăuzia şi raionului Taraclia, SARD.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus