Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.06.2017

Companiile moldovenești din industria ușoară au fost prezentate asociațiilor de ramură din Germania și Olanda

18 companii moldovenești din industria ușoară, care au fost evaluate de experții companiei britanice Trigon Select, în cadrul Proiectului de evaluare și promovare a companiilor moldovenești din industria ușoară au fost prezentate pe 22 iunie a.c. la Koln, Germania.

Evenimentul a reunit 15 companii internaționale din domeniul textilelor, inclusiv buyeri, producători de haine de protecție, accesorii, distribuitori de tehnică, dar și reprezentanți ai asociațiilor de fashion din Germania și Olanda.

Din delegația moldovenească au făcut parte experți sectoriali de la Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și directorul executiv al Asociației Patronale din Industria Ușoară (APIUS), Marina Lăpușneanu, care au făcut o prezentare a sectorului industriei ușoare și a climatului investițional din Republica Moldova. De asemenea, a fost organizată o vizită la o companie producătoare de echipamente de protecție.

În cadrul discuțiilor, companiile germane au afirmat că văd țara noastră și sectorul industriei ușoare ca o destinație cu potențial pentru investiții și parteneriate de afaceri. De asemenea, și-au arătat intreresul de a efectua o vizită de studiu în Republica Moldova la sfârșitul lunii septembrie a anului curent.

Menționăm că producerea hainelor este parte componentă a sectorului industriei ușoare, unul din sectoarele prioritare pentru investiții și exporturi stabilite în Strategia națională de atragere a investițiilor și promovare a exporturilor pentru perioada 2016-2020. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în primele trei luni ale anului curent volumul exportului de îmbrăcăminte și accesorii din Moldova a crescut cu 12% față de aceeași perioadă a anului 2016.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus