Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.06.2017

Daniela Morari a participat la Forumul Global pentru Remitenţe, Investiţii şi Dezvoltare 2017 de la New York

Daniela Morari a participat la Forumul Global pentru Remitenţe, Investiţii şi Dezvoltare 2017 de la New York

În perioada 15-16 iunie curent, viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Daniela Morari a participat la Forumul Global pentru Remitenţe, Investiţii şi Dezvoltare 2017 de la New York, SUA, organizat şi promovat de către Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD).

Forumul a fost deschis de către noul reprezentant special al Secretarului General ONU pentru Migraţia Internaţională Louise Arbour şi preşedintele IFAD Gilbert F. Houngbo, care au subliniat importanţa remitenţelor şi impactul migraţiei pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Agendei ONU 2030.

La invitaţia IFAD, Daniela Morari, în calitate de vorbitor în cadrul panelului la nivel înalt, a împărtăşit experienţa Republicii Moldova în domeniul migraţiei, mobilităţii şi dezvoltării, precum şi a exprimat susţinerea ţării noastre pentru Ziua Internaţională a Remitenţelor.

În context, au fost menţionate programele naţionale de atragere a remitenţelor precum PARE 1+1, programele de implicare a diasporei în dezvoltarea comunităţii de origine, programele pentru Migraţie şi Dezvoltare Locală, precum şi alte experienţe de succes implementate în cadrul Parteneriatului de Mobilitate Republica Moldova–Uniunea Europeană.

Potrit MAEIE, Daniela Morari a subliniat efortul guvernului de la Chişinău de a include în politicile naţionale tematica migrației și dezvoltării (atât la nivel național, cât și la nivel local), corelat cu Agenda Globală pentru Dezvoltare Durabilă 2030, abordând provocările cu care se confruntă Republica Moldova în parcursul spre o societate democratică, incluzivă și modernă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus