Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.06.2017

PD a înregistrat un proiect pentru securizarea spațiului informațional

Proiectul de lege privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului, care, potrivit autorilor, presupune apărarea spațiului informațional și asigură un standard european de prezentare a informației politice, a fost înregistrat la Parlament. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Parlamentului Andrian Candu.

Proiectul înaintat de PD permite posturilor de televiziune să emită programe informațional-analitice, știri și emisiuni cu caracter militar doar cu referire la statele membre UE, SUA, Canada alte state membre ale Convenției europene privind televiziunea transfrontalieră. ”Acest proiect nu vine să interzică canale de televiziune. Posturile rusești vor fi în continuare emise în Republica Moldova, doar vor fi restricționate știrile, programele analitice și cu caracter militar”, a menționat Andrian Candu.
 
Inițiativa prevede și sancțiuni pentru radiodifuzorii care încalcă prevederile articolului privind transmisia și retransmisia emisiunilor respective din străinătate. Decizia de sancționare dată de Consiliul Audiovizualului nu va putea fi suspendată prin atacarea în judecată. De asemenea, s-au stabilit termene de judecată scurte pentru ca justiția să se pronunțe cât mai rapid dacă va fi confruntată cu astfel de cazuri.

Proiectul a fost înregistrat cu numărul 189 și va fi discutat la ședința grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media.

În ultimii ani s-au făcut multe analize și rapoartele, inclusiv de Fundația Soros și Asociația Presei Independente. Potrivit lui Candu, aceste studii demonstrează că există o tendință pronunțată de propagandă și dezinformare care pune în pericol securitatea Republicii Moldova, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus