Trimite e-mail | Printeaza
Social
12.06.2017

La Riga s-au desfășurat negocierile moldo-letone pe marginea proiectului Acordului dintre Republica Moldova și Republica Letonia în domeniul securității sociale

În cadrul negocierilor au fost discutate textele Acordului de implementare și Aranjamentului Administrativ, documente care stabilesc procedura de acordare, transfer și plată a pensiilor de către ambele state.

Acordul negociat oferă posibilitate moldovenilor aflați la muncă sau stabiliți cu domiciliul în Letonia să-și realizeze dreptul la pensie în acest stat, dar și să fie asigurați cu prestații de asigurări sociale în cazul decesului, producerii unui accident de muncă sau survenirii unei boli profesionale.

Delegația moldovenească a fost reprezentată de către experții Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Casei Naționale de Asigurări Sociale și Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă. În cadrul negocierilor a participat și reprezentantul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Letonia.

Părțile au convenit că Acordul va fi semnat după finalizarea procedurilor legale interne.

Precizăm că, Republica Moldova a semnat 13 acorduri bilaterale în domeniul securităţii sociale cu România, Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Polonia, Ungaria, Belgia şi Lituania, Germania, Turcia.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus