Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.06.2017

Pavel Filip: Opțiunea pro-europeană a Republicii Moldova nu ne împiedică să avem relații bune cu țările din Est

Pavel Filip: Opțiunea pro-europeană a Republicii Moldova nu ne împiedică să avem relații bune cu țările din Est

La începutul ședinței de astăzi a Executivului, Prim-ministrul Pavel Filip a vorbit despre rezultatele vizitei de lucru în Republica Belarus, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
Premierul a declarat că în cadrul întrevederilor cu oficialii belaruși a fost efectuat un schimb de opinii privind realizarea obiectivelor stabilite în comun, fiind accentuate rezultatele pozitive în urma cooperării bilaterale pe domeniile de interes comun. În context, Prim-ministrul a menționat creșterea schimburilor comerciale dintre cele două state și activitatea Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pe dimensiunea comercial-economică, membrii căreia s-au întrunit recent în ședință pentru a identifica noi puncte de contact pe acest segment.
 
În concluzie, Pavel Filip a spus că dialogul constructiv cu partea belarusă demonstrează că țara noastră are deschiderea de a construi relații bilaterale reciproc avantajoase și cu statele care nu sunt membre a UE, în special cu cele din Comunitatea Statelor Independente. “Relațiile moldo-belaruse reprezintă un exemplu prin care toți ar trebui să înțeleagă că opțiunea pro-europeană a Republicii Moldova nu ne împiedică să avem relații bune cu țările din Est, bazate pe respect reciproc”, a conchis Prim-ministrul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus