Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.06.2017

Vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă a efectuat o vizită la Bruxelles

Vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă a efectuat o vizită la Bruxelles

Vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 6-7 iunie. Aceasta este prima vizită a lui Iurie Leancă în calitate de Vicepreședinte al Parlamentului.

Potrivit agendei, la Bruxelles Iurie Leancă a avut întrevederi cu un șir de parlamentari europeni, reprezentanți ai celor mai importante familii politice. Iurie Leancă a discutat cu Manfred Weber, Președintele Grupului PPE din Parlamentul European, Marian-Jean Marinescu, Vicepreședintele Grupului PPE, David Mcallister, Președintele Comitetului pentru afaceri externe, Elmar Brok, membru al Comitetului pentru afaceri externe, Cristian Dan Preda, membru al Comitetului pentru afaceri externe, Michael Gahler, membru al Comitetului pentru afaceri externe, Siegfried Mureșan, Vicepreședinte al Comitetului bugete.

De asemenea, Vicepreședintele Parlamentului s-a mai întâlnit cu Sorin Moisă, raportor pentru asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova, Petras Austrevicius, Vicepreședintele Grupului liberal (ALDE), raportor pentru Acordul de Asociere cu Republica Moldova.

La Bruxelles Iurie Leancă a mai avut o întrevedere cu Comisarul European pentru vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn.

În cadrul acestor întrevederi au fost trecute în revistă subiectele de actualitate de pe agenda moldo-europeană, situația din Republica Moldova, evoluțiile regionale, agenda de reforme necesare pentru modernizarea țării și rolul important pe care UE îl joacă în acest sens.

Părțile au fost de acord asupra necesității intensificării dialogului pe diferite paliere și conjugării eforturilor în vederea promovării cu succes a reformelor în Republica Moldova, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus