Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-06-06/trei-tentative-de-trafic-ilicit-cu-igarete-prevenite-pe-aeroportul-din-capitala-49088.html
Data: Jun 6, 2017 (22:43)

Trei tentative de trafic ilicit cu țigarete prevenite pe aeroportul din Capitală

Vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău au confiscat 17 700 de țigarete nedeclarate, care urmau a fi comercializate ilegal în spațiul comunitar. Tentativele de scoatere ilegală din țară a produselor de tutungerie au fost înregistrate în perioada 4-5 iunie a.c.

Primele două cazuri au fost consemnate la data de 4 iunie, în cadrul scanării bagajelor de cală ale pasagerilor cursei Chișinău-Dublin, procedură care a relevat prezența unor obiecte suspecte în valizele a doi conaționali. Suspiciunea inspectorilor a fost confirmată și de câinele antitabac al Serviciului Vamal, care a reacționat imediat la contactul cu bagajele suspecte. Astfel, în rezultatul controlului fizic efectuat, în valizele menționate au fost depistate 12 600 de țigarete, marca ”Marlboro”, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Cea de-a treia tentativă de trafic ilicit cu produse de tutungerie a fost prevenită ieri, 5 iunie, pe acest caz fiind documentat un cetățean al Franței, în vârstă de 24 de ani, care avea procurat bilet pentru cursa Chișinău-Viena-Paris. În geanta acestuia, echipa mixtă de control, formată din vameși și polițiști de frontieră, a descoperit 5 100 de țigarete de diverse mărci.

Conform procedurii, produsele de tutungerie au fost ridicate în vederea confiscării, iar contravenienții urmează să achite amenzi în cuantum de până la 4 500 de lei fiecare.