Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.06.2017

22 de întreprinderi din Republica Moldova participă la expoziția „Belagro” de la Minsk

În cadrul vizitei oficiale în Republica Belarus, Prim-ministrul Pavel Filip, împreună cu omologul său de la Minsk, Andrei Kobeacov, au participat la deschiderea Expoziţiei Internațională Specializată „Belagro”. Republica Moldova este reprezentată la eveniment de 22 de companii autohtone din sectorul vitivinicol, producere și procesare de fructe și legume, panificație și apicultură.
 
Seful Executivului de la Chișinău a apreciat buna organizare a evenimentului și a remarcat că sectorul agroindustrial îi este apropiat, deoarece a lucrat mult timp în această industrie. „Această expoziție reunește întreprinzătorii din diferite sectoare, cei care cultivă materie primă, cei din industria prelucrătoare, cei care produc utilaje și tehnică, dar și pe reprezentanții mediului academic, cei care participă la dezvoltarea domeniului. Evenimentul de astăzi este o bună oportunitate pentru mediul de afaceri, pentru a stabili noi contacte și a semna contracte de succes”, a menţionat Pavel Filip.
 
Totodată, Prim-ministrul a accentuat că agriculturaeste o ramură importantă pentru Republica Moldova. Industria agricolă și cea prelucrătoare reprezintă circa 16% din Produsul Intern Brut, iar aproximativ 27% din populație este angajată în acest domeniu. În același timp, produselor agricole le revin peste 35 % din cifra de export a țării noastre. În context, Premierul a îndemnat vizitatorii expoziției să meargă la standul Republicii Moldova, unde pot fi găsite produse calitative.
 
Premierii Republicii Moldova și Republicii Belarus au vizitat expoziția și au discutat cu reprezentanții comunității de business despre produsele expuse. În context, Pavel Filip a invitat companiile străine să-şi extindă activitatea pe piaţa Republicii Moldova, remarcând că reformele promovate de Chișinău sunt apreciate pe plan internațional.
 
Expoziţia Internaționala Specializata „Belagro” este organizată anual la Minsk, Republica Belarus. La ediția din acest an participă peste 500 companii din 25 de țări., potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus