Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.05.2017

Igor Dodon a condamnat dur acțiunile îndreptate împotriva partenerului nostru strategic, Federația Rusă

Igor Dodon a condamnat dur acțiunile îndreptate împotriva partenerului nostru strategic, Federația Rusă

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a numit acțiunile recente împotriva Federației Ruse drept o provocare directă în adresa potențialului parteneriat strategic între țările noastre precum și împotriva restabilirii relațiilor moldo-ruse, care are loc în ultimele luni.  Șeful statului a declarat că aceste acțiuni nu vor fi trecute cu vederea și a anunțat despre faptul că peste o săptămînă, după ce va reveni de la Sankt Petersburg, va fi convocat Consiliul Suprem de Securitate pe subiectul dat, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

”Niciodată în ultimii 25 de ani, chiar și în cele mai complicate situații de conflicte interne sau geopolitice, guvernarea de la Chișinău nu și-a permis un gest atît de ostil în adresa Federației Ruse.

Este și un atac la adresa președintelui, dar și o tentativă de a provoca măsuri similare de răspuns din partea Federației Ruse, o tentativă de a discredita instituția prezidențială.

Toate aceste provocări ale Partidului Democrat și curatorilor din vest, care au decis să escaladeze situația - nu vor trece. Sîntem gata pentru orice scenarii. Avem suportul poporului țării în acest sens”, a menționat șeful statului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus