Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-05-25/48949-48949.html
Data: May 25, 2017 (22:41)

Parlamentul va conferi distincții pentru contribuții remarcabile în diferite domenii

Parlamentul va oferi distincții în semn de recunoștință și înaltă apreciere pentru merite deosebite și contribuții remarcabile în diferite domenii de activitate. Biroul permanent al Parlamentului a aprobat instituirea distincțiilor ”Medalia Democrației”, ”Diploma de Onoare a Parlamentului Republicii Moldova” și ”Diploma Parlamentului Republicii Moldova”, gradele I, II și III.

Distincțiile vor fi conferite de către Președintele Parlamentului atât cetățenilor Republicii Moldova, instituțiilor, organizațiilor, colectivelor de creație și unităților militare, cât și cetățenilor străini, instituțiilor, organizațiilor și colectivelor de creație din străinătate.

”Medalia Democrației” va fi acordată pentru contribuție în promovarea reformelor, apărarea drepturilor și libertăților constituționale ale cetățenilor, promovarea tradițiilor parlamentarismului, pentru merite deosebite în domeniul profesional de activitate, precum și pentru devotament în misiunile speciale de asigurare a securității țării.

”Diploma de Onoare” va fi conferită pentru promovarea intereselor și imaginii Republicii Moldova, tradițiilor și valorilor naționale, atât în țară, cât și peste hotare, pentru edificarea și valorificarea patrimoniului cultural al țării, pentru realizări deosebite în activitatea didactică și de cercetare, pentru consolidarea relațiilor diplomatice bilaterale și de colaborare cu parlamentele naționale ale altor state.

”Diploma Parlamentului Republicii Moldova” urmează a fi conferită pentru contribuție substanțială la dezvoltarea științei, artei, culturii și sportului, pentru participare activă la elaborarea politicilor de stat, pentru activitate ireproșabilă în cadrul autorităților administrației publice centrale, pentru inițiativă civică și acțiuni filantropice, pentru succese remarcabile la studii și ocuparea locurilor premiante la olimpiadele internaționale. Diplomele pot fi însoțite și de premii bănești, în funcție de contribuția persoanelor respective.

Distincțiile vor fi conferite în cadrul unei ședințe solemne.

Distincțiile Parlamentului sunt recunoscute oficial în calitate de simboluri publice, fiind avizate de Comisia Națională de Heraldică și urmând să fie înregistrate în Armorialul General al Republicii Moldova, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.