Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.05.2017

Ceasuri și părți componente ale acestora, depistate de vameșii de la Aeroport

Angajații postului vamal Aeroportul Internațional Chișinău au găsit în bagajele a trei pasageri care veneau din Sankt Petersburg mai multe ceasuri și părți componente ale acestora, nedeclarate organului vamal. Verificările vameșilor s-au soldat cu amenințări din partea unuia dintre cetățenii supuși controlului, acesta refuzând să se conformeze cerințelor legale ale colaboratorilor vamali.

Cazul a fost consemnat în noaptea zilei de astăzi, în cadrul verificării bagajelor pasagerilor sosiți din Sankt Petersburg, Federația Rusă. Acționând în baza analizei de risc, angajații vamali au redirecționat bagajul unui conațional pe Coridorul Roșu. Controlul conținutului acestuia a relevat prezența a 16 ceasuri și 38 de carcase, fapt ce i-a determinat pe vameși să extindă verificările asupra altor bagaje în vederea identificării celorlalte părți componente. Suspiciunile vameșilor au fost justificate în rezultul controlului fizic efectuat asupra unui alt pasager, de cetățenie rusă, în geanta căruia au fost găsite alte 10 ceasuri și 39 de mecanisme.

De asemenea, vameșii au stabilit că acesta era însoțit de către o rudă de gradul al doilea,  la fel cetățeană a Federației Ruse,  în bagajul căreia au fost găsite 3 ceasuri din metal de culoare galbenă, presupus a fi aur.

Cercetările pe acest caz sunt continuate în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

Menționăm că, de la începutul lunii curente, au fost consemnate deja nouă cazuri de neconformare cerințelor legale ale colaboratorilor vamali, însoțite de intimidări și amenințări cu răfuială fizică. În acest context, precizăm că acest gen de încălcări sunt pasibile de răspundere contravențională sau penală, conform legislației în vigoare, iar  persoanele vizate sunt sancționate în funcție de gravitatea faptelor incriminate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus