Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.05.2017

Peste 600 de antreprenori din Moldova au participat la evenimentele de afaceri organizate de MIEPO

Peste 600 de antreprenori din Moldova au participat la evenimentele de afaceri organizate de MIEPO

De la începutul anului curent, MIEPO a organizat 26 de evenimente de atragere a investițiilor și promovare a exporturilor, la care au participat circa 600 de antreprenori moldoveni. Dintre acestea, unele au fost desfășurate în premieră în țara noastră, găzduind delegații oficiale de nivel înalt, precum și manageri ai companiilor internaționale de top.

Astel, forumurile de afaceri moldo-emiratez, moldo-qatarez, moldo-monegasc au avut loc în premieră la Chișinău, devenind o platformă de impulsionare a cooperării economice pe noi piețe atât în dialogul dintre oficialități, cât și pentru comunitatea de business. De asemenea, MIEPO a organizat un forum de afaceri moldo-turc, pentru valorificarea oportunităților comerciale oferite de Acordul de liber schimb cu Turcia, a co-finanțat și organizat forumurile economice moldo-rus, molodo-italian, moldo-român, moldo-ceh și moldo-georgian.

Totodată, MIEPO a co-finanțat participarea antreprenorilor moldoveni la 14 târguri și expoziții internaționale în Rusia, România, Franța, Kazahstan, Germania, Cehia și China. Până la finele anului curent, MIEPO urmează să organizeze alte peste 20 de expoziții internaționale în sectorul agroalimentar, industrie ușoară, IT, componente auto și consultanță în afaceri, din totalul de 51 de evenimente dedicate atragerii investițiilor și promovării exporturilor. Pentru desfășurarea acestor evenimente au fost bugetate circa 18 milioane de lei.

Pentru luna iunie a.c., MIEPO pregătește două evenimente importante, dintre care unul în premieră – Moldova Automotive Days 2017 (MAD), precum și expoziția „Belagro” de la Minsk, Belarus, la care va participa Primul Ministrul al Republicii Moldova și 22 de companii moldovenești din sectorul agroalimentar cu un stand de țară.

MAD 2017 va avea loc pe 13-14 iunie și este un eveniment dedicat atragerii investițiilor străine în industria automotivă din Republica Moldova, promovării parteneriatelor de afaceri dintre furnizorii locali și companiile regionale în domeniu, dar și a oportunităților de angajare pentru absolvenții facultăților inginerești din țară. La MAD sunt așteptate companiile din sectorul automotiv din Moldova, manageri ai multinaționalelor din industria constructoare de mașini, reprezentanți ai Guvernului, mediului academic și profesioniști în domeniu.

În același timp, MIEPO derulează un proiect inedit – Concursul proiectelor investiționale, care va dura până pe 30 iunie, iar cele mai bune proiecte vor fi incluse într-un catalog. Acesta va fi distribuit la toate evenimentele de afaceri din țară și de peste hotare. Astfel, MIEPO dorește să treacă la un alt nivel de comunicare cu potențialii investitori, propunându-le să investească în proiecte concrete.

Reamintim că, în anul 2016, circa 350 de companii moldovenești au benefeciat de de sprijinul MIEPO, participând la diverse expoziții și târguri internaționale, misiuni de afaceri și vizite de studiu. În cadrul acestor evenimente au fost stabilite circa 1300 de contacte de afaceri cu potențial de dezvoltare, dintre care 91 s-au soldat cu încheierea contractelor de export.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus