Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-05-23/miepo-i-parcul-industrial-tracom-au-semnat-un-acord-de-parteneriat-48904.html
Data: May 23, 2017 (21:37)

MIEPO și Parcul Industrial ”Tracom” au semnat un Acord de parteneriat

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a semnat la 23 mai a.c. un Acord de parteneriat cu Parcul Industrial ”Tracom” din Chișinău. Documentul prevede dezvoltarea cooperării dintre instituții privind atragerea investițiilor și promovarea companiilor rezidente în Parcul Industrial ”Tracom” pe piețele internaționale.

În acest context, cele două instituții își asumă rolul de a avea o colaborare mai intensă cu privire la identificarea potențialilor investitori/parteneri de afaceri pentru rezidenții Parcului Industrial Tracom, promovarea rezidenților în cadrul evenimentelor de afaceri internaționale, desfășurarea cercetărilor de piață, instruiri, consultanță amplă privind condițiile de export, studii de piață, materiale promoționale.

Pentru anul 2017, prin acest parteneriat MIEPO și-a propus să acorde mai mult suport agenților economici rezidenți în Parcul Industrial ”Tracom”. Actualmente, la Tracom activează 43 de antreprenori rezidenți, care au generat 1371 locuri de muncă, 427 mil lei investiții și 754 mil.lei, care reprezintă cifra de afacere anuală. Printre domeniile de atragere a investițiilor propuse de administrația parcului industrial se numără: fabricarea tehnicii agricole, prelucrarea metalului, servicii de testări și analize tehnice, fabricarea mobilei, servicii IT, producția încălțămintei, producerea cablurilor şi firelor electrice, servicii de logistică, etc.