Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-05-20/la-vama-leusheni-se-inchee-lucrarile-de-constructzie-a-postului-de-control-veterinar-shi-fitosanitar-48859.html
Data: May 20, 2017 (00:02)

La vama Leuşeni se închee lucrările de construcţie a postului de control veterinar şi fitosanitar

Directorul General ANSA, Gheorghe Gaberi a întreprins o vizită la vama Leuşeni, unde a luat cunoştinţă de mersul lucrărilor de construcţie a postului de control veterinar şi fitosanitar.

Această unitate de control face parte din reţeaua de posturi de la frontieră instalate pentru controlul fluxului de importuri şi exporturi de produse agricole, alimentare de origine animală şi vegetală. Doar timp de un an de zile au intrat în funcţiune trei posturi situate la vamele de la Tudora, Criva şi la vama din portul internaţional Giurgiuleşti. De menţionat că datorită acestor subdiviziuni ale ANSA, din cele peste 70 de ţări destinatare, unde a fost expediată marfa, n-a parvenit nici o reclamaţie la calitatea produselor moldoveneşti.

Postul de la Leuşeni este cel mai mare din reţea, având aproximativ 800 de metri patraţi de spaţiu operaţional. În încăpere vor fi create toate condiţiile pentru activitatea inspectorilor, va fi amplasat cel mai modern utilaj pentru laboratoare, dispozitive şi rampe pentru  pentru încărcarea-descărcarea mărfurilor, încăperi pentru animalele întreţinute în carantină.

Potrivit ANSA, la moment aici se desfăşoară lucrările de finisare, obiectul urmând a fi dat în exploatare spre sfârşitul lunii curente.