Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.05.2017

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu vicemareșalul Seimului din Republica Polonă

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu vicemareșalul Seimului din Republica Polonă

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu vicemareșalul Seimului din Republica Polonă, Ryszard Terlecki, în marja summitului speakerilor din Parlamentele din Europa Centrală și de Est.

Cei doi oficiali au convenit să organizeze în iulie o reuniune a Adunării Parlamentare Republica Moldova - Republica Polonia cu ocazia celor 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Polonia. Amintim că Adunarea Parlamentară Republica Moldova - Polonia a fost creată în 2011. Copreședinte din partea Parlamentului Republicii Moldova este deputatul Nae- Simion Pleșca.
 
Tot astăzi, președintele Parlamentului a vorbit la summit despre securitatea regională și provocările cu care se confruntă la această oră țările din Europa Centrală și de Est. De asemenea, sunt preconizate întâlniri cu mareșalii Seimului și Senatului Poloniei.

Summitul din captiala poloneză are drept scop dezbaterea viitorului continentului și regiunii, cooperarea și dialogul pentru viitoarele generații, potrivit organizatorilor. Discuțiile vor include securitatea din regiune în fața provocărilor curente, cooperarea pentru dezvoltarea axei Nord-Sud de infrastructură, rolul parlamentelor naționale în politica internațională. Întrunirea este o oportunitate pentru discutarea valorilor, inclusiv din perspectiva suveranității și respectului pentru tradiții și istorie.

La summit participă președinți și vicepreședinți din Parlamentele Albaniei, Azerbaidjanului, Bosniei și Herzegovina, Bulgariei, Croației, Muntenegru, Georgiei, Lituaniei, Letoniei, României, Serbiei, Slovaciei, Ucrainei și Ungariei. De asemenea, vor fi reprezentanți ai parlamentelor din Armenia, Austria, Belarus, Cehia, Estonia, Grecia, Macedonia și Turcia.
 
Președintele Parlamentului participă, în perioada 17-18 mai curent, la summitului speakerilor din Parlamentele din Europa Centrală și de Est, organizat în Polonia, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus