Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-05-19/comisia-de-la-vene-ia-interesata-de-modificarile-constitu-iei-propuse-recent-48840.html
Data: May 19, 2017 (08:56)

Comisia de la Veneția interesată de modificările Constituției propuse recent

Proiectul de lege privind modificarea Constituției, propus de președintele Republicii Moldova, a fost discutat din punct de vedere legislativ de viceministrul Justiției, Nicolae Eșanu, și delegația Comisiei de la Veneția, aflată în vizită de lucru în țara noastră.

Nicolae Eșanu a comunicat că proiectul nu a fost elaborat cu o contribuție a Ministerului Justiției și nu a fost înaintat spre avizare acestuia. Astfel, nu există o poziție din punct de vedere legislativ față de acest subiect.

Oficialii au analizat organizarea referendumului consultativ, aspecte privind pronunțarea constituționalității acestuia, dar și despre posibilele modificări în cazul unui aviz din partea Curții Constituționale.

Amintim că, reprezentanții Comisiei de la Veneția se află azi și mâine în țara noastră, la invitația lui Igor Dodon, în vederea avizării inițiativei legislative a acestuia, privind acordarea mai multor împuterniciri instituției prezidențiale. Ei au întrevederi cu reprezentanții instituțiilor statului și cu alte părți interesate de proiectul propus, anunță Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției.