Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.05.2017

Regulamentul de finanţare a cinematografiei, aprobat astăzi în cadrul ședinţei Cabinetului de miniştri

Documentul stabileşte modul şi condiţiile de distribuire şi utilizare a resurselor financiare pentru finanţarea proiectelor, producţiei şi coproducţiei cinematografice, festivalurilor de film. De asemenea, Regulamentul prevede alocarea mijloacelor financiare pentru promovarea pe plan internaţional a cinematografiei autohtone prin participarea filmelor şi a cineaştilor din Republica Moldova în cadrul târgurilor şi festivalurilor internaţionale de film, finanţarea evenimentelor cinematografice pe teritoriul Republicii Moldova, restaurarea şi digitizarea filmelor şi materialelor care fac parte din patrimoniul cinematografic.
 
Finanţarea activităţii cinematografice din bugetul de stat se va face prin intermediul Centrului Naţional al Cinematografiei, în baza selecţiei de oferte, care va fi organizată nu mai rar de o dată în an, şi nu poate depăşi cota de 50% din devizul proiectului. Cuantumul de finanţare pentru fiecare proiect va fi stabilit de Consiliul Centrului, în ordinea descrescătoare a punctajului acordat proiectului şi în limita mijloacelor prevăzute.
 
În scopul punerii în aplicare a Regulamentului, pentru anul 2017 au fost alocate șase milioane de lei. Pentru valorificarea banilor, Regulamentul stabilește perioada de prezentare a dosarelor pentru concursul proiectelor cinematografice de 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii aprobată astăzi de Executiv.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus