Trimite e-mail | Printeaza
Social
17.05.2017

Legislația media urmează să fie îmbunătățită până la sfârșitul anului

Legislația media urmează să fie îmbunătățită până la sfârșitul anului

Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației audiovizuale a fost creat, iar până la sfârșitul anului urmează să fie prezentate propunerile de modificare a legislației. Anunțul a fost făcut de Președintele Parlamentului Andrian Candu, astăzi, la o conferință de presă.

Grupul de lucru include reprezentanți ai instituțiilor media, instituții internaționale și ONG-uri media. Obiectivele enunțate de Andrian Candu pentru acest proiect sunt îmbunătățirea accesului la informație, combaterea propagandei, încurajarea produselor autohtone, inclusiv prin acordarea unor facilități fiscale, reglementări pentru media on-line și securitatea informațională.

Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației audiovizuale este creat la inițiativa Președintelui Parlamentului, cu suportul Consiliului Europei.
La începutul lunii iunie membrii grupului de lucru vor fi convocați în prima ședință, în care vor fi trasate prioritățile și regulile de activitate.

Inițiativa instituirii unui grup de lucru permanent pentru elaborarea unui cadru legislativ media a fost lansată de președintele Parlamentului Andrian Candu la 30 martie 2017. Discuțiile despre necesitatea ajustării legislației media la provocările din spațiul informațional, precum și la tendințele de modernizare tehnică, cu păstrarea pluralismului și libertății de exprimare, au fost pentru prima dată abordate la conferința internațională, organizată de Președintele Parlamentului în iulie 2016, la Chișinău.

Mai jos componența Grupului de lucru, creat în baza demersurilor venite de la societatea civilă, organizațiile internaționale și instituțiile media, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus