Trimite e-mail | Printeaza
Social
17.05.2017

Executivul a aprobat astăzi o hotărâre privind organizarea odihnei pentru copii şi adolescenţi în sezonul estival 2017

Documentul stabileşte competenţele responsabililor în vederea finalizării, până la 20 mai 2017, a lucrărilor de pregătire a taberelor de odihnă pentru copii şi adolescenţi, inclusiv a celor cu sejur de zi, dotându-le cu inventarul şi utilajul necesar.
 
Costurile orientative pentru o zi în taberele de odihnă finanţate din bugetul de stat variază între 129 și 196 de lei pe zi.
 
Guvernul oferă gratuit 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă mai multor categorii de copii şi adolescenţi, printre care copiilor orfani, celor din familii defavorizate, monoparentale, precum şi familiilor cu trei şi mai mulţi copii. Restul biletelor în taberele de vară vor fi comercializate cu o reducere de 80% din costul total al biletului.
 
Totodată, Ministerul Educaţiei va achiziţiona 100 de bilete pentru elevii din România, 100 de bilete pentru elevii din zona de conflict din regiunile estice ale Ucrainei şi 50 de bilete pentru instituţiile ucrainene cu predare în limba română, precum şi va suporta cheltuielile pentru transport tur-retur pe teritoriul Republicii Moldova. Alte 300 de bilete vor fi procurate pentru elevii din instituţiile de învăţământ general din raioanele de est ale Republicii Moldova şi oraşul Bender, subordonate Ministerului Educaţiei.
 
De asemenea, în scopul promovării imaginii Republicii Moldova, va fi achiziţionat un pachet turistic pentru 100 de elevi din România şi 150 de elevi din Ucraina, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus