Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-05-15/sheful-diplomatziei-moldovene-a-purtat-discutzii-cu-omologul-sau-din-qatar-sheicul-mohammed-bin-abdu-48764.html
Data: May 15, 2017 (21:49)

Şeful diplomaţiei moldovene a purtat discuţii cu omologul său din Qatar, Şeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani

La 15 mai 2017, vicepremierul Andrei Galbur a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Statului Qatar, Şeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani, în contextul vizitei sale de lucru la Doha.

Potrivit MAEIE, în cadrul întrevederii, Ministrul Galbur a trecut în revistă stadiul relaţiei bilaterale, remarcând dinamica pozitivă a acesteia şi subliniind dorinţa de aprofundare a colaborării prin explorarea şi valorificarea potenţialului de cooperare, în special în domeniile politic, economic, investițional şi cultural-umanitar.

Interlocutorii au apreciat că în 2017, Republica Moldova şi Statul Qatar împlinesc 20 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice și au menționat că aniversarea reprezintă un prilej oportun pentru dinamizarea cooperării bilaterale. Totodată, părțile au relevat că deschiderea reciprocă a ambasadelor a confirmat intenţiile bilaterale de a construi o relaţie durabilă şi avantajoasă.

Şeful diplomaţiei moldovene a reiterat importanţa diversificării și creşterii schimburilor comercial-economice, extinderii bazei juridice, precum şi menţinerii bunelor relaţii de cooperare socio-culturală şi interumană dintre popoarele celor două ţări. Ministrul a menționat că un pas important în acest sens l-a constituit facilitarea, de curând, de către autoritățile de la Chișinău a regimului de vize pentru cetățenii qatarieni.