Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.05.2017

Parlamentul va găzdui reuniunea Comisiei pentru chestiuni politice și juridice a APCEMN

Parlamentul va găzdui reuniunea Comisiei pentru chestiuni politice și juridice a APCEMN

În perioda 17-18 mai 2017, Parlamentul Republicii Moldova va găzdui cea de-a 49-a Reuniune a Comisiei pentru chestiuni politice și juridice a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN).

La Reuniune sunt invitați reprezentanți ai parlamentelor din cadrul celor 12 țări membre APCEMN: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia și Ucraina.

Conform agendei Reuniunii, reprezentanții delegațiilor naționale la APCEMN vor participă la dezbateri axate pe tematica: „Rolul parlamentelor în consolidarea cadrului legislativ pentru creșterea economică și integrarea socială”. De asemenea, delegațiile naționale urmează să aleagă Președintele și Vicepreședintele Comisiei pentru chestiuni politice și juridice a APCEMN pentru un mandat de 2 ani.

Parlamentul RM atribuie o importanță deosebită procesului de cooperare în regiunea Mării Negre, pledând pentru exploatarea avantajelor geografice, istorice, sociale şi politice, în vederea dezvoltării şi diversificării relaţiilor comercial-economice existente între statele-membre ale APCEMN.

Republica Moldova este membru-fondator al Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN) și APCEMN.

La 26 februarie 1993, la Istanbul, Republica Turcia a fost adoptată "Declarația privind instituirea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre. La 26 februarie 2018 APCEMN va marca  cea de-a 25-a Aniversare de la constituire.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus