Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.05.2017

Moldova vrea să atragă investitori din Qatar

La data de 15 mai 2017, vicepremierul Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Şeicul Abdullah bin Mohammed bin Saud Al-Thani, directorul executiv al Autorității de Investiții a Statului Qatar.

În cadrul întrevederii, au fost discutate perspectivele de dezvoltare a cooperării dintre Republica Moldova şi Statul Qatar în domeniul investițiilor. Cu acest prilej, ministrul Andrei Galbur a exprimat angajamentul și determinarea autorităților de la Chișinău pentru susținerea plenară a investitorilor străini interesaţi de potenţialul Republicii Moldova.

Interlocutorii au trecut în revistă modalităţile, precum şi ariile prioritare pentru iniţierea cooperării. În context, Ministrul Galbur a făcut o prezentare a proiectelor investiționale şi obiectelor ce vor fi propuse privatizării pe parcursul anului curent.

De asemenea, a fost menţionată experiența funcţionării zonelor economice libere şi necesitatea lansării cooperării în domeniul aerian.

Şeicul Abdullah bin Mohammed bin Saud Al-Thani a apreciat interesul Republicii Moldova pentru atragerea investitorilor qatarieni şi a salutat facilitarea de către Republica Moldova a regimului de vize pentru cetățenii Statului Qatar, subliniind că acest fapt va contribui inclusiv la impulsionarea relaţiilor multisectoriale și interumane.

Potrivit MAEIE, Andrei Galbur l-a invitat pe interlocutorul său să viziteze Republica Moldova pentru a se familiariza cu oportunitățile investiționale din ţara noastră.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus