Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.05.2017

Daniela Morari întreprinde o vizită de lucru la Ljubljana

Daniela Morari întreprinde o vizită de lucru la Ljubljana

În perioada 15-16 mai viceministrul afacerilor externe și integrării europene, Daniela Morari, întreprinde o vizită de lucru la Ljubljana la invitația secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Slovenia, Darja Budvaž Kuret.
Vizita cuprinde desfășurarea consultărilor politice în domeniul integrării europene și întâlniri bilaterale cu oficiali sloveni.
 
Astăzi a avut loc întrevederea cu Secretarul de Stat al Ministerului de Interne, Boštjan Šefic, în cadrul căreia a fost discutat subiectul cooperării în domeniul afacerilor interne în special în vederea preluării experienței slovene în consolidarea capacităților poliției, implementarea standardelor Schengen, gestionarea fluxurilor migraţionale, prevenirea și combaterea criminalității, dezvoltarea capacităților proprii de instruire conform standardelor europene și realizarea schimbului de informații în domeniul afacerilor interne.
 
Au fost încurajate noi inițiative în cadrul Parteneriatului de Mobilitate Republica Moldova - UE, precum și în vederea lansării cooperării în domenii precum Politica de Apărare și Securitate Comună, consolidarea rezistenţei față de amenințări hibride, precum și prevenirea și combaterea terorismului.

Potrivit MAEIE, Daniela Morari a avut o întrevedere și cu Șeful Secretariatului Convenției de Cooperare în domeniul Polițienesc în Europa de Sud-Est (PCC SEE), Ottavio Bottecchia. Daniela Morari a reconfirmat angajamentul Republicii Moldova pentru realizarea în continuare a priorităților convenite în cadrul Convenției, precum inițierea negocierilor pe marginea Acordului și Protocolului de implementare privind schimbul de date și participarea la lucrările grupurilor tematice.

În cadrul întrevederii au fost examinate oportunitățile care pot fi valorificate în rezultatul asigurării schimbului eficient de informații privind combaterea criminalității organizate transfrontaliere în Europa de Sud-Est.

În acest sens, Daniela Morari a mulțumit omologilor pentru deschidere în oferirea expertizei și sprijinului necesar în implementarea reformelor inițiate în procesul de integrare europeană.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus