Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2017-05-11/republica-moldova-i-republica-tadjikistan-vor-extinde-cooperarea-bilaterala-comercialeconomica-48728.html
Data: May 11, 2017 (22:43)

Republica Moldova și Republica Tadjikistan vor extinde cooperarea bilaterală comercial-economică

Extinderea cooperării bilaterale comercial-economice dintre Moldova și Tadjikistan a fost subiectul discuției de astăzi în cadrul întrevederii Viceministrului Economiei, Vitalie Iurcu, cu Fayzullo Kholboboev, Ambasador al Republicii Tadjikistan în Republica Moldova, cu reședință la Kiev.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind nivelul actual şi perspectivele cooperării bilaterale. A fost stabilit interesul reciproc pentru lărgirea potențialului de schimburi comerciale bilaterale, în special în sfera comercial-economică, între Republica Moldova și Republica Tadjikistan, care actualmente nu corespunde capacităților existente ale economiilor noastre.
 
Vitalie Iurcu, Viceministrul Economiei, a specificat  interesul țării noastre în avansarea dialogului bilateral, fapt pentru care este deja creat Cadrul de reglementare bilaterală între Moldova și Tadjikistan,  format din 13 documente bilaterale, inclusiv Acorduri de cooperare economică, și alte 7 documente de proiecte în faza de dezvoltare.
 
Fayzullo Kholboboev, Ambasadorul Republicii Tadjikistan, a subliniat, de asemenea, interesul țării sale pentru avansarea cooperării bilaterale, prezentând perspectivele dinamizării interacțiunii pe mai multe domenii de colaborare, în special în sfera comercial-economică, prin extinderea exportului și importului din / spre Republica Moldova și Republica Tadjikistan.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, oficialii și-au exprimat convingerea că colaborarea ulterioară pe domeniile prioritare va impulsiona cooperarea bilaterală moldo-tadjikă.