Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.05.2017

O grupare infracțională specializată în transportarea ilegală a alcoolului etilic peste hotare, anihilată de către polițiștii de frontieră

O grupare infracțională specializată în transportarea ilegală a alcoolului etilic peste frontiera de stat, pe segmentul moldo-ucrainean, a fost anihilată de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord.

Din informațiile prelucrate de către ofițerii de investigație și inspectorii de frontieră din Sectoarele Briceni și Larga, s-a constatat că membrii grupării urmau să transporte un volum mare de alcool peste frontieră, deoarece a fost imposibil de realizat activitatea dată, cei din urmă au purces la distribuirea alcoolului în cantități mici localnicilor, inclusiv cu falsificarea unor băuturi de brand. În grupare erau implicați cetățeni ai R. Moldova, cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani.

Astfel, în vederea valorificării informației operative, la data de 10 mai 2017, ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Nord în comun cu angajații Sectorului Poliției de Frontieră Briceni, sub coordonarea procurorilor, au descins în satul Grimăncăuți, raionul Briceni. Trei gospodării și trei spații comerciale, ce aparțin persoanelor vizate în dosar, au fost percheziționate.

În rezultat, echipa mixtă de investigație a depistat mai multe butelii din masă plastic goale, cu miros specific de alcool, 15 sorturi de cognac fără marcă de acciz, 20 litri de alcool etilic, 8,5 litri de lichid incolor cu miros specific de alcool. Întregul lot de bunuri depistate a fost ridicat și depozitat în camera cu probe delicte, până la elucidarea circumstanțelor infracțiunii.

Prin acțiunile sale, Poliția de Frontieră a stopat activitatea ilicită a grupării, care acționa prin introducere, comercializare și contrafacere a sticlelor de alcool, anunță Departamentul Poliției de Frontieră al MAI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus