Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.05.2017

Şeful diplomaţiei moldovene, Andrei Galbur, efectuează o vizită de lucru în Statele Unite

Şeful diplomaţiei moldovene, Andrei Galbur, efectuează o vizită de lucru în Statele Unite

Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, va efectua în perioada 8-11 mai a.c., o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii pentru a participa la reuniunea Grupului nucleu al Conferinței pentru politici de securitate de la München (MSC).

Potrivit MAEIE, evenimentul va permite dezbaterea într-un cadru restrâns a politicilor şi evoluţiilor din domeniile securităţii şi apărării.

În cadrul conferinţei vor fi aprofundate subiectele dezbătute în cadrul MSC, în februarie 2017, printre care cooperarea transatlantică, Rusia şi Europa de Est, dezinformarea şi campaniile de influenţare – tematici actuale şi care prezintă un interes aparte pentru Republica Moldova în contextul geostrategic actual. Totodată, urmează a fi planificate subiectele prioritare pentru agenda MSC 2018.

De asemenea, Viceprim-ministrul Galbur are programate o serie de întrevederi cu oficiali americani unde vor fi abordate priorităţile agendei relaţiilor bilaterale Republica Moldova – Statele Unite ale Americii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus