Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.05.2017

Votul final pentru schimbarea sistemului electoral va fi acordat numai după avizul Comisiei de la Veneția

Votul final pentru schimbarea sistemului electoral va fi acordat numai după avizul Comisiei de la Veneția. Declarația a fost făcută dePpreședintele Parlamentului Andrian Candu, după ședința Parlamentului din 5 mai curent.

”Pe termen scurt, acceptăm compromisul, deși credem că uninominalul era mai potrivit. La Comisia de la Veneția va fi transmis proiectul comasat și votat astăzi cu 74 de voturi, un consens larg, care are ca bază proiectul despre trecerea la sistemul mixt. Revocarea mandatului deputatului rămâne pe agenda noastră și vom iniția modificarea Constituției în acest sens”, a spus Andrian Candu.
 
Președintele Parlamentului a subliniat că decizia de a comasa proiectul PDM și cel al PSRM este o primă victorie. Dezbaterile din ședință au fost calificate de Andrian Candu drept confruntare între putere și opoziție, iar decizia luată a fost un compromis pentru binele societății. El a amintit că pe această soluție s-a insistat mult în timpul dezbaterilor organizate la Parlament. 

Potrivit lui, s-a pus multă presiune și PDM a dat dovadă de flexibilitate și deschidere atunci când a acceptat un proiect de compromis. Președintele Parlamentului a subliniat că decizia de a comasa cele două proiecte despre schimbarea sistemului electoral vine să răspundă întrebărilor și grijilor expuse de o parte și de alta, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus