Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.05.2017

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Turciei Binali Yildirim

Președintele Parlamentului Andrian Candu a discutat cu Prim-ministrul Turciei Binali Yildirim, aflat într-o vizită în Republica Moldova, despre dezvoltarea relațiilor bilaterale, inclusiv la nivel parlamentar.

Andrian Candu va efectua, la invitația omologului său, o vizită în Turcia în septembrie curent. 

Oficialii au discutat despre oportunitățile economice oferite de cele două țări și au încurajat oamenii de afaceri să investească atât în economia Republicii Moldova, cât și a Turciei. Comerțul bilateral a fost puternic impulsionat de recenta intrare in vigoare a Acordului de Comerţ Liber dintre Republica Moldova şi Republica Turcia.

Președintele Parlamentului a precizat că, în țara noastră, comunitatea turcă a oamenilor de afaceri și investiții este una puternică, care dezvoltă proiecte în diferite domenii. Oficialii au exprimat speranța că Forumul de afaceri moldo-turc, care va avea loc mâine la Chișinău, va crește volumul de investiții turce în țara noastră.

Andrian Candu a menționat că s-a îmbunătățit comunicarea cu autoritățile din Găgăuzia, iar acest lucru este și un rezultat al activității Grupului de lucru între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Populară. Potrivit Speakerului, Grupul de lucru a depus eforturi pentru a găsi soluții potrivite de a îmbunătăți legislația în domeniu, în prezent fiind în procedură legislativă o serie de proiecte ce vizează regiunea găgăuză.

Întrevederea între Președintele Parlamentului Andrian Candu și Prim-ministrul Turciei Binali Yildirim se înscrie în contextul evenimentelor ce marchează 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Turcia. Astăzi, la Chișinău a fost inaugurată Ambasada Republicii Turcia.

La întrevedere au mai participat Președintele Grupului parlamentar de prietenie Turcia – Republica Moldova, Anatolie Zagorodnîi și Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Valentina Buliga, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus