Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.05.2017

În perioada 25 aprilie – 01 mai 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 348,2 mln lei

În perioada 25 aprilie – 01 mai  2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 348,2 mln lei, fiind perfectate per total 8 830 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 26 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 48 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 111 342 lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 73 818 traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 14 801 și respectiv 11 841 traversări.

Serviciul Vamal amintește că, începând cu data de 20 februarie a.c.,  verificarea confirmărilor care atestă achitarea vinietei va fi efectuată de către Serviciul Vamal doar la ieșirea din țară, în timp ce pe teritoriul țării, această competență le revine organelor Poliției și Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal.

Totodată, Serviciul Vamal amintește că, începând cu 10 decembrie 2016 până la 01 iunie 2017, sunt instituite noi direcții de deplasare prin punctul de trecere „Palanca-Mayaki-Udobnoe”, în legătură cu desfășurarea lucrărilor de reabilitare a traselui Odessa-Reni și construcția capitală a podului din localitatea Mayaki.

În vederea evitării eventualelor blocaje în punctul de trecere menționat, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze și pentru alte puncte de trecere aflate în proximitate. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus