Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.04.2017

Tudor Copaci: Consumatorul final trebuie să simtă pozitiv reformele din sistemul energetic

Tudor Copaci: Consumatorul final trebuie să simtă pozitiv reformele din sistemul energetic

Tudor Copaci, Directorul General al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a avut o întrevedere cu grupul de experți ai Băncii Mondiale.

În cadrul întâlnirii, cei prezenți au discutat Proiectul de îmbunătăţire a eficienţei sistemului alimentării centralizate cu energie termică și Planul de acțiuni privind eficientizarea activităților aferente furnizării termice.

„Apreciez susținerea partenerilor internaționali și interesul pe care aceștia îl au pentru dezvoltarea sistemului energetic din Republica Moldova. Suportul acordat țării noastre pe acest segment este unul necesar. De aceea sunt deschis pentru continuarea unui dialog constructiv, care va avea un impact pozitiv pentru operatorii din sectoarele reglementate de ANRE, dar și pentru consumatori. În calitate de manager voi pune accent pe protecția și informarea corectă a consumatorului  final.”

La rândul său, Sandu Ghidirim, specialist principal în sectorul energetic al Băncii Mondiale, lider de echipă, a spus: „Experții Băncii Mondiale au analizat progresele înregistrate în ultima perioadă în sectorul energetic din Republica Moldova. La moment este foarte importantă finalizarea programului de asistență tehnică în sprijinul consolidării capacităților instituționale și tehnice ale ANRE.”

Menționăm că activitatea a fost propusă pentru finanțare de către Guvernul Suediei, prin intermediul unui fond fiduciar administrat de Banca Mondială.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus