Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.04.2017

Conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a avut o întâlnire cu echipa de experți ai BERD și BEI

Conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a avut o întâlnire cu echipa de experți ai BERD și BEI

Ieri, 28 aprilie 2017, conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a avut o întâlnire cu echipa de experți ai BERD și BEI. Discuțiile s-au axat pe tema proiectului construcției liniei de interconexiune Isaccea-Vulcănești-Chișinău cu sistemul energetic al Uniunii Europene prin intermediul stației Back-to-Back. De asemenea, cei prezenți au examinat și aspectele de finanțare și procedurile tehnice de implementare a proiectului.

Tudor Copaci, Directorul General ANRE a menționat că „securitatea energetică a Republicii Moldova este o prioritate pentru toți factorii de decizie din țara noastră. Responsabilii din cadrul Agenției vor examina proiectul propus și ulterior vom oferi toate informațiile necesare pentru implementare. Pentru noi este foarte important ca piața de energie electrică să fie liberalizată, iar cetățenii să simtă eficiența maximă la prețuri minime.”

Menționăm că realizarea proiectului de interconexiune a sistemelor electroenergetice ale Moldovei și României, inclusiv prin intermediul unei stații Back-to-Back și Liniei Electrice Aeriene Isaccea-Vulcănești-Chișinău va permite sporirea securității energetice a Republicii Moldova prin diversificarea surselor de energie electrică. În acest fel se va contribui într-un mod determinant la dezvoltarea competiției pe piața energiei electrice, oferind posibilități alternative de achiziționare a energiei electrice, inclusiv de pe piața Uniunii Europene.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus