Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.04.2017

La Tbilisi a avut loc forumul de afaceri moldo-georgian

 La Tbilisi a avut loc forumul de afaceri moldo-georgian

Astăzi, Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca a participat la deschiderea Forumului de afaceri Georgia – Moldova, organizat și desfășurat la Tbilisi, în cadrul primei ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene.

La forumul de afaceri moldo-georgian au fost discutate posibilitățile de cooperare bilaterală în vederea dezvoltării socio-economice, precum și oportunitățile de dezvoltare a businessului și comerțului între Georgia și Republica Moldova.

”Suntem bucuroși să participăm la un forum economic comun pentru a putea promova oportunitățile economice ale țărilor noastre. Sperăm că acest eveniment va crea o platformă de comunicare pentru reprezentanții businessului din ambele țări, precum și premise de identificare și realizare a proiectelor de dezvoltare comune, legăturilor de afaceri dar și va spori încrederea oamenilor de afaceri din Georgia pentru realizarea investițiilor în Republica Moldova”, a precizat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, la deschiderea forumului.

La rîndul său, oficialul georgian a exprimat disponibilitatea instituțiilor guvernamentale din țara sa de a dezvolta activități comune în vederea promovării oportunităților investiționale și dezvoltării proiectelor economice comune.

Potrivit MDRC, în perioada 27-28 aprilie 2017, ministrul Vasile Bîtca efectuează o vizită de lucru în orașul Tbilisi, Georgia, unde participă la prima ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene privind cooperarea economică. Vizita are drept obiectiv dinamizarea cooperării bilaterale în domeniul comercial-economic și sporirea operațiunilor de export - import în sectorul agricol, industriei alimentară, etc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus