Trimite e-mail | Printeaza
Social
26.04.2017

Pavel Filip anunță mobilizarea tuturor forțelor pentru înlăturarea consecinţelor intemperiei în municipiul Chişinău

Pavel Filip anunță mobilizarea tuturor forțelor pentru înlăturarea consecinţelor intemperiei în municipiul Chişinău

Prim-ministrul Pavel Filip a făcut astăzi un apel public privind mobilizarea tuturor forţelor în vederea înlăturării urmărilor intemperiei în municipiul Chișinău. Premierul a specificat că situaţia dificilă nu a fost depăşită total, iar în capitală nu există suficiente resurse și forțe pentru curăţarea oraşului, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.
 
„Lucrările încep mâine dimineaţa de la ora cinci și ne vom mobiliza ca în două zile să lăsăm orașul curat. Dacă nu reuşim în acest timp, vom extinde perioada de activitate. Vreau să menționez că nu este o intervenţie peste Primărie, ci un ajutor în contextul în care impactul este unul de proporţii”, a declarat Premierul.
 
Şeful Executivului a informat că în acest proces vor fi antrenaţi peste 200 de profesioniști în curățarea arborilor, câteva sute de carabinieri și ostași ai Armatei Naționale, precum şi circa 100 de unități speciale de transport. Astfel, vor fi formate câte patru echipe de lucru pentru fiecare sector al oraşului, organizate în baza sectoarelor de poliţie ale municipiului Chişinău şi conduse de şefii acestora. Fiecare echipă va fi asigurată cu câte doi profesioniști cu motoferestrăie, două autobasculante, haine speciale şi produse alimentare şi îşi va desfăşura activitatea în raza sa de acţiune, astfel încât fiecare loc din municipiu să fie adus în ordine.
 
Totodată, Prim-ministrul a cerut locuitorilor capitalei să se abţină de la deplasări cu automobile, întrucât lucrările de curăţare presupun blocarea unor porțiuni de stradă şi să ofere acces autorităţilor în locurile unde sunt parcate maşinile. „Apreciez spiritul dumneavoastră civic și implicarea în aceste zile, dar vă rog să țineți cont că există pericole iminente – copaci gata să cadă și linii de curent căzute care pot provoca daune considerabile. De aceea mă adresez să aveți răbdare și să fiți receptivi la solicitările poliției”, a subliniat Pavel Filip.
 
În încheiere, Prim-ministrul a solicitat o atenţie sporită privind supravegherea copiilor pe teritoriile periculoase, de către părinți şi conducătorii instituțiilor de învățământ. „Să nu expuneţi pericolului copiii şi să nu vă expuneţi pericolului dumneavoastră personal”, a atenţionat Premierul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus