Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.04.2017

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi Regulamentul-cadru privind acordarea suportului ţării-gazdă în situaţii excepţionale

Astfel, drept punct naţional de contact pentru organizarea suportului ţării-gazdă este desemnat Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.
 
Regulamentul stabileşte modalităţile de acordare a asistenţei internaţionale la solicitarea Guvernul Republicii Moldova pentru lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale produse în ţară, precum şi modalităţile de acordare a asistenţei de urgenţă altor ţări de către Republica Moldova.
 
Documentul reglementează modelele formularelor de solicitare și de oferire a asistenței, precum și obligațiunile funcționale ale Echipei de acordare a susţinerii țării gazdă. Totodată, Regulamentul prevede acțiunile instituțiilor statului care vor fi implicate în procesul de soluționare a problemelor întâmpinate de echipele de intervenție internaționale și vor oferi asistență în vederea facilitării trecerii frontierei, efectuării controlului vamal, precum și recunoașterii competențelor părții ce acordă ajutor.
 
Prevederile Regulamentului decurg din Acordul de Asociere Moldova – UE și sunt bazate pe cele ale acordurilor bilaterale încheiate între Republica Moldova şi alte state privind cooperarea în domeniul protecţiei civile şi depăşirii consecinţelor situaţiilor excepţionale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus