Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.04.2017

Echipele operative continuă lucrările de restabilire a rețelelor electrice

Echipele operative continuă lucrările de restabilire a rețelelor electrice

Circa 140 de echipe de intervenție operativă continuă lucrările de lichidare a consecințelor calamităților naturale. La moment toate eforturile sunt îndreptate spre reabilitarea liniilor de 10 kV din zona de deservire a Companiei ”Gas Natural Fenosa” din centrul și sudul țării.

Potrivit informației operative de la ora 17.00 a zilei de 23 aprilie, din cauza defecțiunilor tehnice pe liniile de transport de 110 kV al Î.S. „Moldelectrica” de lângă Anenii Noi și stațiile electrice din satele Gotești, raionul Cantemir, și Chircani, raionul Cahul, rămân deconectate de la sursa de curent electric mai multe localități din raioanele Anenii Noi, Cahul, UTA Găgăuzia, etc. 

În aceste ore echipele de intervenție operativă continuă lucrările de reparație pentru a asigura cu energie electrică  circa 45 mii de clienți din 247 de localități, dintre care peste 26 de mii sunt deconectați mai mult de 48 ore. Din cauza creșterii presiunii pe liniile interne de transport al energiei electrice, în unele cazuri sunt înregistrate deconectări repetate ale consumatorilor. La moment se depun toate eforturile ca consecințele calamităților naturale să fie licidate în termenii cât mai operativi, pentru a asigura populația din zonele afectate cu energie electrică.

Ministerul Economiei îndeamnă populația din localitățile afectate de calamități să manifeste răbdare și înțelegere a acestei situații și asigură că satele și orașele respective vor fi reconectate la energia electrică în cel mai scurt timp.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus